Tendenser inden for boligindretning

Når det gælder boligindretning, har nøgleordene gennem de seneste år været bl.a. minimalisme, eksklusivitet og et rustikt udtryk. Mange ønsker at indrette sit hjem så det udstråler personlighed, kombineret med overskud og rene linjer.

Blandt de aller nyeste trends, der har gjort sin entré på markedet, er pudderfarver. De lyse nuancer giver dit hjem farve, samtidig med at det ikke bliver for vildt eller for rodet at se på – heller ikke selvom du kombinerer forskellige farver, da den lyse tone i sig selv bidrager til et enkelt udtryk og afslappet stemning.

Pudderfarvet boligtilbehør finder du bl.a. hos Madam Stoltz, der forhandler brugskunst og tilbehør til boligindretning. Pernille Stoltz, der står bag firmaet Madam Stoltz, finder inspiration fra bl.a. Indien. Det etniske, eksotiske udtryk kombinerer hun med det skandinaviske, rustikke udtryk, som ofte ses i Norden. Resultatet bliver boligtilbehør, der ikke kun består af lige linjer, men som har personlighed og kan tilføre dit hjem en fin lille detalje.

Hos Madam Stoltz finder du et stort udvalg inden for bl.a. sofapuder, vaser, keramik og øvrigt brugskunst. I sortimentet finder du endvidere kurve og lysestager, både nogle der kan bruges året rundt, og andre der kan bruges i forbindelse med julen, hvor stearinlys spiller en stor rolle i forbindelse med at skabe en hyggelig atmosfære i hjemmet. Netop det at skabe en atmosfære er noget, man hos Madam Stoltz går meget op i. Firmaet går endvidere højt op i, at man skal kunne sætte sit eget præg på indretningen, samtidig med at man holder den enkel.

Et element der går igen i adskillige kollektioner, er sandfarver og naturfarver. Netop naturfarver er endnu en trend, der ser ud til at være kommet for at blive. Med diskrete farver bliver det muligt at skabe nuancer i sit hjem, næsten uden at skulle bekymre sig om hvilke farver der “passer sammen”, da de fleste naturfarver kan kombineres på kryds og tværs og stadig skabe både dynamik og stemning.

Selvom sarte pudderfarver og naturlige farver længe har, og stadig er, en meget populær trend inden for indretning, er det i løbet af få år blevet mere og mere populært at bryde med de rene linjer og det minimalistiske udtryk. Dette gøres ved hjælp af én eller flere genstande der rent farvemæssigt skiller sig ud fra resten af indretningen. Dette er endnu en måde hvorpå man kan bringe masser af personlighed ind i et hjem, hvor det bærende indretningselement er minimalistisk inspireret.

Marie Pedersen