Så skal der fiskes med spinner

Det er herligt at fiske med spinner

Spinnefiskeri er intet mindre end ren meditation. I virkeligheden er der nemlig blot tale om, at du gentager de samme bevægelser igen og igen, så længe du har lyst. Og det skulle selvfølgelig gerne ende med at fanger et par gode store fisk (måske gedder eller laks, hvis du er heldig).

Det lyder måske ikke særligt spændende, men er du allerede lystfisker, så ved du, at der nemt kan gå mange timer med bare at kaste spinneren ud og rulle den ind igen. Det der er så fascinerende ved det er, at du aldrig ved hvornår fisken hugger til.

Pludselig sker der noget under vandoverfladen, og du kan med det samme mærke, at “nu er det nu”. Så er det bare om at være klar til kampen med fisken.

Det der så får spinnefiskeri til at virke meditativt er, at du ikke behøver koncentrere dig om andet end at fiske. Og hvis fiskene er lidt sløve den dag, ja så kan du jo bare nyde naturen, mens du fisker.

Hvilke typer spinnere kan du få?

Det er fælles for alle typer spinnere, at de har nogle små blade, som roterer rundt i vandet, når du trækker spinneren af sted. Det lokker den nysgerrige fisk til.

Desuden har bladene den fordel, at de får spinneren til at “gå” langsomt igennem vandet. På den måde har du længere tid til at få fiskene til at bide. Endvidere er det fælles for spinnere, at de godt kan minde lidt om en lille fisk. 

Deudover er det primært størrelsen, som gør spinnerne forskellige. Groft sagt, så benytter du små spinnere, hvis du vil fange små fisk, og store spinnere til store fisk. Og så er der også en mellemstørrelse.

Du kan faktisk også få en række specialspinnere, som er lavet til fiskeri efter specifikke fiskearter.

Glæd dig til at nyde fisketuren, og til at fange en flot fisk.

 

Troels Nielsen