Få læ og privatliv med en ligusterhæk

De fleste mennesker, som har investeret i et hus med tilhørende have, ønsker sig et vist mål af privatliv i haven eller på terrassen. Og står du og mangler en smuk og tæt hæk, kan du med fordel vælge den populære Liguster Liga.

Vælg en ligusterhæk som afskærmning af din have

Ligusterplanten tilhører kategorien af hækplanter, som betegnes som delvist stedsegrønne. Dette betyder, at en liguster taber en del af sit løv i løbet af især hårde vintre, vil løvfaldet som regel falde i forbindelse med knopskydning. I praksis betyder det, at en ligusterhæk aldrig rigtig bliver nøgen og gennemsigtig – du vil nyde godt af din tætte ligusterhæk og dennes skærmende effekt hele året rundt.

Som hæk er liguster en eftertragtet plante, som især er populær i parcelhus og villa kvarterer på landet og i forstæderne. Liguster Liga er blandt de mere hårdføre varianter af liguster hækplanten, og udmærker sig ved at være særdeles vindstærk. Generelt er grenstrukturen i en ligusterhæk tæt og robust, og hækken fungerer ofte som redested for fugle og andre smådyr – så hvis man er glad for livet i haven, vil en hæk af typen Liguster Liga ideel for dig.

Liguster Liga – nem at holde, smuk at se på

En ligusterhæk skal beskæres to gange om året, hvilket må siges at være til at overkomme – især fordi du til gengæld får en tæt og kraftig grøn hæk, som skærmer mod såvel nysgerrige blikke fra naboer og forbipasserende som let til moderat vind og brise. Således kan du nyde de lange, lune sommerdage og aftener i ly af en smuk og tæt hæk med lækkert, grønt løv.

En Liguster Liga hæk trives fint i såvel leret som sandet jord, og tåler – i modsætning til andre liguster typer – salt luft. Dette gør Liguster Liga velegnet som hæk til huse i kyst nære områder, for eksempel i det vestlige Jylland. Der ud over er Liguster Liga særdeles tolerant over for frost og vind, og tåler fint såvel tørke og skygge.

Find din færdigt udvoksede Liguster Liga hæk hos Prima Færdighæk

Den eneste ulempe ved en ligusterhæk er, at det tager den nogle år at vokse sig høj og kraftig. Dette problem kan du dog nemt løse – ønsker du effektiv afskærmning af din have lige nu og her, kan du vælge at købe din ligusterhæk i en fuldt udvokset udgave hos Prima Færdighæk. Med en færdighæk får du din liguster i netop den højde og den omkreds du ønsker.

Læs mere på primafaerdighaek.dk

Astrid Pedersen