Få viden om geotekstil

Begrebet “geotekstil” er nok ikke et udtryk, du ofte støder på, medmindre du begår dig i bygge- og anlægsbranchen, hvor det opfylder mange formål og forebygger og hjælper i mange situationer.

Men om du så er lidt bekendt med begrebet eller aldrig har hørt om det før, kan det være en god idé at få erfaring med, hvad geotekstil dækker over, så det vil vi forsøge at komme nærmere ind på i denne artikel.

Geotekstil er faktisk lidt af en alsidig størrelse, der går ud på, at man har en form for membran, der – som tidligere nævnt – bliver brugt i større omfang i blandt andet byggebranchen, som oftest udfører et større arbejde, der kan omfatte flere opgaver såsom:

– Beskyttelse
– Filtrering
– Separation
– Dræning

En geotekstil-membran skal derfor ses som et lag, man lægger for at udføre et – eller flere – formål, der blandt andet kan have til formål at hindre, at to elementer bliver blandet sammen.

Det kan også være, man skal have filtreret ét element fra et andet eller simpelthen have drænet et større område, så er det en god idé at udlægge geotekstil, som vi på det kraftigste anbefaler at få professionelle instanser til at gøre, især hvis der er tale om større projekter i større landejendomme, hvor flere jordarealer skal dækkes over, eller hvis flere bygninger skal have foretaget en omfangsdræning via geotekstil.

Men de overstående eksempler ved brug af geotekstil er faktisk kun nogle af de områder, hvor den membran kan være anvendelig.

For geotekstil kan også være brugbar til ukrudtbekæmpelse, hvilket er fordelagtigt at benytte, hvis man for eksempel som landmand vil beskytte sine afgrøder og dermed den kommende høst.

Desuden kan geotekstil også anvendes indendørs, hvis man ønsker at få foretaget lyddæmning. Den effekt har geotekstil nemlig også.

Kontakt din lokale ekspert og hør, hvilket hvordan geotekstil kan hjælpe dig.

 

Anders Lundtang Hansen