Erfaren og kompetent VVS Århus – læs mere her

Går du i tanker om at renovere din bolig, og er nyt køkken eller badeværelse en del af disse overvejelser? Så skal du være opmærksom på, at disse to rum kræver væsentlig planlægning allerede i de indledende faser af renoveringen. Og megen af det arbejde, som skal lægges i nedrivning og opbygning af nyt bad eller køkken, skal faktisk udføres af professionelle ifølge gældende lovgivning.

Benyt autoriserede fagpersoner til dine vvs opgaver

Lige som visse typer opgaver i forbindelse med elektriske installationer kræves udført af en professionel og uddannet elektriker, hører vvs arbejde som oftest under den kategori af renovering, som kræver en autoriseret vvs’er. Disse opgaver indbefatter blandt andet alt, hvad der har med eksempelvis din gasmåler at gøre. Skal der trækkes nye gasledninger, skal der lukkes helt af for gassen, eller skal gasmåleren flyttes til et mindre synligt sted, er det under ingen omstændigheder noget, du selv skal forsøge dig med.

Laver du en fejl, for eksempel i forbindelse med rørføring eller sammenføjninger, kan det føre til gas lækage. Og en lækage kan have fatale konsekvenser så som kulilte forgiftning eller gas eksplosion. Bor du i etage ejendom, er det ikke kun dig og din familie, som kommer i fare som følge af din fejl, men alle beboere i huset. Så skal du have flyttet eller helt fjernet din gasmåler, skal du få en autoriseret vvs’er til at forestå opgaven.

Det samme gør sig gældende for vvs opgaver, som kan medføre forkerte tilbageløb i vandrørssystemerne, og dermed kontaminering af det rene drikkevand. Derfor er det vigtigt, at du allierer dig med en vvs’er, når din vandhane i køkkenet eller badeværelset skal flyttes, og der skal trækkes nye rør i forbindelse dermed.

Sidst, men ikke mindst, er det ikke tilrådeligt selv at rode med afløb i badeværelset, Skal dit afløb flyttes, eller skal der oprettes nyt afløb med tilhørende rørføring, skal der også en autoriseret vvs’er på banen. Du kan nemlig hurtigt komme ud i en meget uheldig situation, hvis der opstår læk i forbindelse med et afløb, du selv har flyttet. En vandskade i badeværelset er dyr og tidskrævende at udbedre, og har du underboer, vil de sandsynligvis også have gener af din vandskade. Og du står rigtig dårligt rent forsikringsmæssigt, hvis du selv har forårsaget vandskaden ved rent og skært klamphuggeri.

Find autoriseret vvs i Århus til dit renoverings projekt

Du kan med fordel kigge forbi Gustafsen VVS – et familiedrevet vvs firma i Århus – hvis du leder efter en dygtig vvs’er til dit renoverings projekt.

Astrid Pedersen