Luft til luft varmepumper – for en mindre elregning og et bedre miljø

Er du træt af at betale en mindre formue for at varme din bolig op – og er du ked af dine gamle elpaneler og det energiforbrug, de repræsenterer? Så kan du med fordel skifte dem ud med en moderne luft til luft varmepumpe.

Hvordan virker en luft til luft varmepumpe?

Det generelle princip i en varmepumpe – uanset om der er tale om en jord til vand, en luft til vand, eller en luft til luft varmepumpe – er udnyttelsen af den energi, som opstår, når en væske med et lavt temperaturpunkt opvarmes til fordampning, og dampen hernæst komprimeres. En luft til luft varmepumpe fungerer derved, at der i en fordamper optages varme fra luften. Kølemidlet, som løber igennem fordamperen, koger (og udvider sig til damp) ved minus tyve grader og højere. Dampen presses igennem en kompressor, som hæver dampens tryk, og dermed temperaturen. Denne varme energi omsættes i kondensatoren til varm luft, som fordeles i huset via recirkulation. Herved afkøles dampen i kondensatoren og løber tilbage i fordampnings kammeret, hvor det så atter bliver opvarmet til kogepunktet – og så begynder processen forfra.

Hvorfor skal jeg skifte fra elvarme til en luft til luft varmepumpe?

For det første kan du spare rigtig mange penge ved at skifte dine gamle, ineffektive elpaneler ud med en luft til luft varmepumpe. En luft til luft varmepumpe er langt mere energi effektiv – de allerbedste luft til luft varmepumper på markedet genererer op til 4,5 gange så meget varme som de forbruger i energi. Dermed kan du skære en væsentlig luns af di elregning. Og varmepumpen kan sagtens holde dit hus opvarmet igennem selv de strengeste vintre.

For det andet får du en masse andre fordele med en luft til luft varmepumpe, som du ikke får ved elvarme. Moderne luft til luft varmepumper kan indstilles til kun at afgive varme når der er personer i rummet. Dette sikrer optimal energiudnyttelse og økonomisk besparelse. Du kan til de fleste luft til luft varmepumper få en app til din smartphone, som tillader dig at tænde for din varmepumpe, når du kører fra arbejde efter fyraften – så er huset dejligt lunt, når du kommer hjem. Og langt de fleste varmepumper kommer med et filter, som renser luften for dig, og sørger for et sundt og behageligt indeklima.

For det tredje er en varmepumpe det mest miljøvenlige alternativ til konventionel opvarmning af din bolig – så med en luft til luft varmepumpe kan du fyre op for varmen med god samvittighed! Læs mere om luft til luft varmepumper på kinnan.dk

Astrid Pedersen