Væglamper – stemningsskabende og funktionelle

Det at vælge de rette lamper til sit hjem, er ikke så let, som det måske lyder. Der er mange faktorer, som skal med i ligningen, når man skal beslutte sig for, hvilke lampetyper, der skal pryde de forskellige rum.

Vælg de rette lamper til rummene i din bolig

Når der skal vælges lamper til et rum i dit hjem, skal du først og fremmeste gøre dig klart, hvad rummets funktion er. Det er nemlig denne funktion, din lyssætning skal understøtte. Til dit køkken vil du for eksempel gerne have et godt og stærkt arbejdslys, så du kan se, hvad du laver, når du kokkererer. En hensigtsmæssig belysning i køkkenet er også ønskeværdig i forhold til hygiejnen – du vil gerne kunne se, om der trænger til at blive gjort rent.

Modsat ønsker du ikke alt for skarpt lys i et rum som dagligstuen eller spisestuen, da stemningen i et sådant rum gerne skal bære præg af hyggeligt samvær og afslapning. Til stuen vil du derfor typisk vælge belysning, som ikke er centreret i midten af rummet, og ikke er for skarp. Denne belysning kan for eksempel komme fra små, hyggelige bordlamper, skulpturelle gulvlamper, eller smukke og dekorative pendler. Disse typer lamper spreder nemlig ikke lyset jævnt ud i rummet, som eksempelvis en loftlampe vil gøre, men skaber små, afgrænsede øer af blidt og varmt lys, og er således medvirkende til, at rummet formes efter dit ønske.

Væglampen – den praktiske hyggespreder

Det samme kan siges om de klassiske og elegante væglamper. Væglampen er på vej ind i varmen igen i det internationale mode og interiør billede. Flere og flere får øjnene op for de smarte lamper – ikke mindst designerne, som har taget væglampen til sig, og i samarbejde med de større lampe producenter er begyndt at fremstille designer væglamper i alle størrelser, og til flere forskellige formål.

Du kan få en væglampe til din stue, som opfylder nærmest samme funktion som en hyggelig bordlampe, eller du kan vælge at dekorere din indendørs trappeopgang med væglamper. I sidstnævnte tilfælde kan de raffinerede væglamper, som ikke fylder det store i landskabet, på praktisk vis oplyse trappetrinene uden at være dominerende. Du kan også anvende væglamper som rent dekorative elementer, på linje med væghængt kunst. Der findes, med andre ord, væglamper for enhver smag på markedet i 2018.

Du kan finde et bredt og varieret udvalg af designer væglamper fra kendte designere og brands på lite-house.dk

Astrid Pedersen