Svæverammer til billedet

Når man sidder færdig med ens kreation i form af et billede, man enten har tegnet, malet med pensel, akrylmaling, olie eller noget helt andet, så kræver billedet en værdi ramme, når det skal op at hænge.

Det kan også være, man har indkøbt et flot billede, som man gerne vil skåne, men samtidig fremhæve for andre besøgende eller som led i en udstilling, fordi man er professionel kunstner, der ofte udstiller billeder og holder ferniseringer.

Og så kan det måske endda bare tænkes, at dit udkårne barn har lavet endnu en flot tegning af familien, som I i fællesskab har besluttet, skal op at hænge.

Uanset årsagen, så kræver det en god ramme, og vi er her for at foreslå, at du vælger svæverammer til formålet.

Trods navnet er der ikke tale om en futuristisk anordning, der får dit billede til at svæve ude i luften. En svæveramme er en ramme, hvor rammesatserne er trukket frem foran billedet/motivet, så det kan forekomme for det blotte øje, at rammen svæver.

Rammen bliver ofte benyttet, når man vil stjæle fokus på motivet ved at hæve omridset af motivet fremad, og det kan således blive en del af helhedsoplevelse ved et billede at bruge en svæveramme.

Anders Lundtang Hansen