Spar tid og sygemeldinger med smart løfteudstyr

Inden for bygge- og anlægs branchen sker der hvert år uheld i forbindelse med løft af tunge og uhåndterbare emner. Ofte er disse uheld forårsaget af, at der ikke har været de rigtige løfteredskaber til rådighed, og medarbejderen derfor har måttet løfte emnet – for eksempel et brønddæksel, en kantsten, eller et tungt beton element – manuelt. Og desværre ses det tit, at disse uheld fører til langvarige sygemeldinger. En fod kan let blive knust, hvis man taber noget tungt ned over den fra blot en meters højde. Fingre kan nemt komme i klemme, da disse emner sjældent er forsynet med håndtag eller ergonomiske greb, som man kan bruge til at stabilisere løftet. Og man kan hurtigt komme til at lave en forkert bevægelse, som kan betyde akut opstået skade i ryg, skulder eller knæled.

Anvend det rette løfteudstyr, og undgå skader på arbejdspladsen

Også inden for brancher som industri og håndværk hører man ofte om arbejdsrelaterede skader i forbindelse med løftearbejde. Og en skade behøver ikke at være opstået akut – der kan også være tale om langvarigt slid som for eksempel gigt, forårsaget af uhensigtsmæssige løft og bevægelser foretaget over en længere periode. Som arbejdsgiver kan du komme ud for, at dine medarbejdere bliver direkte uarbejdsdygtige i kortere eller længere perioder – og i værste fald permanent – hvis du ikke stiller det rette løfteudstyr til rådighed. Det kan for eksempel dreje sig om vakuum løftere, fliseløftere eller andre smarte aggregater, som for det første sparer dine medarbejdere for skader og slid, for det andet sparer dig for mandetimer og udgifter til sygemeldinger.

Løfteudstyr fra AL Lift – ergonomiske og praktiske i hverdagen

Hos AL Lift kan du finde lige præcis de typer af løfteudstyr, som passer til din branche og dit arbejdsområde. Se det fulde udvalg, og læs meget mere om løfteudstyr, på al-lift.com

Astrid Pedersen