Hvordan laver man iskaffe – hurtigt og nemt

Den bedste måde at brygge iskaffe på, er koldbrygning. Koldbrygget kaffe holder under halvdelen af den garvesyre, som varmbrygget har. Du skal anvende friskmalet kaffe, forberede dig på, at processen tager et døgn, da kaffen skal have lov at stå og trække i køleskab natten over – dette giver den bedste smag, og kaffen vil være kold på forhånd uden at du behøver fortynde den med isterninger. Dette er dog en tidkrævende metode, som kræver planlægning på forhånd – og hvem ved, hvornår den næste hedebølge slår til?

Nem og hurtig iskaffe, som er klar med det samme

Hvis du er mere til den lette model – og du måske skal bruge din iskaffe med det samme, kan du med fordel anvende Kaffeagtenternes opskrift på iskaffe. Du skal bruge en håndfuld isterninger, cirka 0,3 dl espresso, 1 – 2 dl kold mælk – helst sødmælk eller letmælk. Og så kan du eventuelt tilsætte kakao som sødemiddel. For at få en lækker iskaffe som resultat, skal du blot blande ingredienserne og røre rundt – og presto, så har du en smagfuld og læskende iskaffe på under femten sekunder! Du kan finde mange flere opskrifter og idéer til lækre sommeropskrifter med kaffe på Kaffeagenterne.dk

Astrid Pedersen