Helt til rotterne? Så få en ordentlig rottespærre

Rotter er blandt de mest succesrige af alle pattedyr. Som mennesker er vi til dels vant til deres tilstedeværelse men man skal helst undgå rotter i beboede områder, da de i værste fald kan sprede sygdom og ødelæggelse med deres blotte tilstedeværelse. Husk på at det var rotten der spredte pesten i middelalderen, hvor mere en 50% af Europas befolkning blev udryddet. Derfor er det yderst vigtigt med montering af rottespærre, så de ikke kan komme inde i dit hjem. Desværre kan rotter komme igennem næsten alle vegne. Hvis du har mod på det kan du selv lave en montering af rottespærre, men i langt de fleste tilfælde er det nok bedst at få fat i professionelle til montering af rottespærre i og omkring dit hjem.

Rotter har mange evner

Rotter er fremragende svømmere; de kan svømme en kilometer i åbent vand, rejse gennem kloaksystemer og træde vand i tre dage. Derfor er det fornuftigt med montering af rottespærre i kloaksystemet.

Rotter kan hoppe lodret tre meter fra en stående position.

Rotter kan tygge gennem bly, mursten, mørtel, aluminium, træ, glas, vinyl og forkert hærdet beton.

Rotter og mus kan ikke se særlig langt, men de har gode lugt-, berørings- og hørelsessanser. Derfor er de som regel mest aktive i mørket.

Rotter bærer på en masse sygdomme og fordærver din mad gennem afføring og urin og bakterier optaget fra kloakker og affald osv. Man kan få salmonella, tyfus og dysenteri fra rotter.

Vigtigheden af montering af rottespærre

Som med enhver form for skadedyrsbekæmpelse er en grundig, altomfattende inspektion vigtig inden montering af rottespærre. Det gør man for at bestemme typen af ​​gnavere, fodringsmønstre og i hvor stor grad dit hjem er angrebet af rotter.

Inden montering af rottespærre bør man ikke anvende lokkemad med gift i, det kan nemlig betyde rotter og andre skadedyr ligger og dør alle mulige steder og når de rådner, vil der opstå forfærdelige lugte.

Den bedste langsigtede løsning er at fastslå alle indgangssteder og starte en hensigtsmæssig montering af rottespærre alle de steder hvor det er nødvendigt. Samtidig skal en montering af rottespærre ved alle de pågældende indgange udføres således at rotterne fanges på et og samme sted, og bliver hentet af en professionel efterfølgende.

Ved professionel montering af rottespærre, findes der både nogle der forhindrer rotten igennem et kloakrør, med en lukkemekanisme, til mere avancerede, hvor rotten hindres adgang til dit kloaksystem via et elektronisk drevet spyd. Der er sørget for at rotten ikke lider, men dør hurtigt og smertefrit.

Lykke Holzmann Søby