Helstrand smedje forbinder ædelt håndværk med brugbare genstande

Hvis du er opvokset i en ægte landsby for flere år siden eller bare har set dokumentarfilm om gamle, danske byer, så vil du vide, at der var mange slags forretninger og erhverv i selv de små byer herhjemme, hvor man i noget nær den mindste flække i Danmark blandt andet kunne finde både mejerier, brugsforeninger og en smedje.

Lyden af smedens hammer, der ramte det glohede jern på armbolten, som han skulle bruge til et givent objekt eller blot som led i at forme en hestesko til for kusken skyld, var noget af det, der kendetegnede det gamle landsbymiljø – og idyl.

Den slags er desværre en saga blot de fleste steder i landet, hvor mange af de ting, som smeden tidligere beskæftigede sig med, er blevet udliciteret til andre firmaers samlede produktsortiment eller opkøbt til andre konglomerater.

Heldigvis er den ædle kunst at fremstille et specifikt brugbart element af tunge materialer til et lige så veldefineret og bestemt formål ikke gået i glemmebogen, for hvis du ikke allerede kender smedjefirmaet med ægte smede bag, der går under navnet Helstrand Smedje, så er det da på tide, at du lærer dem at kende.

For de kan hjælpe dig på mange forskellige områder, der både egner sig til privat brug og i erhvervsammenhænge.

Der er nemlig noget ved at kunne lægge en direkte bestilling hos en ægte, levende smed i den anden ende, hvor man kan få skabt et unikum af et produkt til ens eget formål, end når det bare bliver lavet i en serieproduktion på et samlebånd i et anonymt firma.

Hos Helstrand Smedje er kundens ønsker og behov altid det, som de har for øje og går detaljerigt op i, når de skal lave deres produkter bedste muligt med de foreliggende metoder.

Og hvad kunne de opgaver så være, for det er jo de færreste mennesker, der nu om dage har brug for nye hestesko?

De opgaver kunne være alt fra cykelstativer til få cykler eller mange, som man kan få speciallavet efter ønske, og det kunne også dreje sig om trappegelændre, porte, låger, holdere og mange andre ting, du kan komme i tanke om – eller måske ikke kan!

Tingene kan bruges både udendørs eller indendørs, så længe materialerne ønskes fremstilles i metal, jern eller lignende, for det kan jo være, du står med et problem, der kan løses med disse materialer, som du skal beskrive for Helstrand Smedje.

Så kan de i hvert fald klare sagen for dig, men vi anbefaler ellers herfra, at du besøger deres hjemmeside, hvor du vil kunne læse mere om dem og også deres kernekompetencer, der blandt andet tæller new yorker-vægge. 

Anders Lundtang Hansen