Brug mere plexiglas

Mangler du overdækning til terrassen eller redskabsrummet, eller skal der nyt vinduesglas i ungernes legehus? Så er du havnet på den helt rigtige side. Her har vi nemlig samlet vores udvalg af akrylplader, der kan bruges til mange forskellige formål, men som især er velegnet som et alternativ til glas. 

Plexiglas eller akrylplader bliver også kaldt for plexiglasplader eller plastplader og kan bruges til mange forskellige ting. Fordelen ved at bruge plexiglasplader eller akrylplader er, at materialet er stærkt og mindre skrøbeligt end glas. Derfor kan du med fordel bruge en akrylplade de steder, hvor du har brug for, at lyset kan trænge ind, men hvor glasplader er for skrøbelige. Fx til vinduer i legehuse, forsatsvinduer eller afskærmning. 

Hos E-plast kan du få akrylplader og plexiglasplader i forskellige varianter. Er du fx på udkig efter en løsning til brusekabinen, kan du vælge en plexiglasplade med struktur. Denne type akrylplade kan også med fordel bruges som et alternativ til almindeligt vinduesglas fx på badeværelset eller andre steder, hvor man ikke skal kunne se igennem. 

Foruden akrylplader, termoplader og afdækningsplader finder du også alt nødvendigt udstyr, du skal bruge til dit arbejde. Se alle varerne på siden her og køb online eller i en af vores mange lokale butikker. 

Hvad er akryl?

Akryl er en transparent plast der har fået sin store udbredelse fordi det i mange tilfælde kan erstatte glas. I dagligdags produkter benyttes det bl.a. til skilte, salgsdisplays, ovenlysvinduer, brilleglas og afskærmninger. Men også til krævende konstruktioner som vinduer i ubåde og lysledere i fladskærms-TV.

Der findes ikke noget plastmateriale med større lysgennemgang, der endda tillader mere lys at passere end glas. Da det desuden har en lang række fordele frem for glas er det i mange tilfælde kun glassets robusthed mod ridser, der redder det fra at blive erstattet af akryl. F.eks. er forruden i en bil en ret dyr sag, der i akryl kan fabrikeres til en brøkdel af prisen. Den ville bare hurtigt blive ridset af bl.a. vinduesviskerne.

Christina Løvfall Hansen