Bær bæredygtig tøj og pas på vores jord

En af nutiden største fænomener er:  bæredygtighed. Og er du en af de mænd der bruger bæredygtig tøj, er du faktisk med til at redde moder jord.

Takket være den seneste bevægelse inden for økologiske fødevarer er sundhedsfordelene har vi fået øjnene op for bæredygtighed. Økologiske afgrøder dyrkes uden skadelige pesticider eller GMO’er, de gror ofte i nærheden af dig, og smager bedre end konventionelle produkter på grund af deres mangel på konserveringsmidler. Men fordelene ved at være bæredygtig stopper ikke ved dine madvarer!

Selvom det ikke er svært at forstå, hvorfor økologisk mad i kroppe er bedre end alternativet, ved mange af os ikke, hvorfor vi også bør anvende bæredygtig tøj. Men der er mange gode grunde til at bruge bæredygtig tøj.

Fordele ved bæredygtig tøj

Fordi bæredygtig tøj ikke fremstilles ved brug af pesticider og gødning, er det bedre for dig som forbruger. Din hud er det største organ på din krop og absorberer det den udsættes for. Du kender måske allerede de sundhedsmæssige fordele ved at spise økologisk, og det er fantastisk! Men hvis du ikke ønsker at spise skadelige kunstige kemikalier, vil du sandsynligvis heller ikke have dem tæt ind på kroppen igennem din hud.

Hvis du bærer ikke-økologisk tøj, udsættes din hud for de kemikalier, der bruges til at fremstille stoffet. For nogle mennesker kan dette forårsage ubehagelige reaktioner ved at svække immunsystemet og forårsage hudirritation. Økologiske materialer er typisk allergeniske på grund af deres kemi-fri fremstilling, så de er gode din krop, især hvis du har følsom hud.

Energi- og klimafordele

Konventionelt landbrug kræver langt mere energi end sit bæredygtige modstykke. Tilsætningsstoffer som pesticider og gødninger, der anvendes i konventionelle landbrugsmetoder, kræver energi til at ekstrahere ingredienserne, producere kemikalierne og implementere de færdige produkter. Desuden produceres den energi, der anvendes i processen typisk af fossile brændstoffer. Ved at bruge på fossile brændstoffer til at skabe syntetiske stoffer, øger ikke-økologisk landbrug skadelige CO2-emissioner og forurening af vores luft og vand.

Fremstillingen af bæredygtig tøj sker ved økologisk landbrug. Det hjælper med at reducere forureningen, da den sunde jord er med til at fjerne CO2-udslip fra vores atmosfære. Den næringsrige jord støtter tilmed nye afgrøder uden behov at bruge gødning i fremtiden!

Kort sagt, når du vælger at bruge bæredygtig tøj, skåner du miljøet.

Hos Onkelp.dk har de et stort udvalg af T-shirts, bukser, sweatere skjorter alt sammen lavet i økologiske og bæredygtige materialer, og gennem et samarbejde med fairtrade er der også tænkt på dem der fremstiller tøjet.

Lykke Holzmann Søby